Sinterklaas op Het Avontuur 

Op 5 december mochten wij sinterklaas ontvangen op Het Avontuur. Gelukkig werd Pietje Anders met open armen door de sint ontvangen. Dit jaar kwam sint met een hele band. De kinderen van de groepen 4-8 hebben sinterklaas fantastisch geholpen. Er zijn werkelijk prachtige surprises gemaakt.

Groep 7 en 8 naar de première van Arctic

Op 16 december zijn de leerlingen van groep 7 en 8 naar de première van Arctic geweest. Zij waren hiervoor uitgenodigd omdat in de film een Kariboe voorkomt. De leerlingen zijn met een bus vervoerd naar het Museon in Den Haag. Ze hebben daar een film gezien, maar mochten ook naar een tentoonstelling over Pooldieren. Een groot succes!

Kerststukjes maken

Vandaag hebben alle kinderen een kerststukje gemaakt. Alle groepen waren gemixt, dat was heel gezellig. Er zijn hele mooie kersstukken gemaakt. Alle vaders, moeders, opa en oma’s die geholpen hebben, heel erg bedankt!

.  

Thema-opening: Programmeer jezelf!

Op de eerste woensdag na de vakantie (11 januari) wordt het derde thema geopend. Het thema heet ‘Programmeer jezelf’. In de zes weken die volgen zal in elke groep extra aandacht zijn voor alles wat met ICT, digitale techniek, en programmeren te maken heeft. De vaardigheden die de leerlingen hiermee opdoen kunnen heel handig zijn voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst.

Komt u kijken naar (en misschien wel meedoen met) deze thema-opening? Dan kunt u op woensdag 11 januari om 8.30 uur nog een kwartiertje op het schoolplein blijven.

Inloopweek

Na het succes van de eerste inloopweek organiseren wij van 30 januari t/m 2 februari een nieuwe inloopweek. U bent dan de hele week tussen 8.30 en 8.50 uur van harte welkom in de klas van uw kind.

Kiva

Met KiVa starten we met een nieuw thema na de kerst. Onderbouw en bovenbouw werken aan hetzelfde thema.

Rollen in de groep

Nu de kinderen weten wat het verschil is tussen pesten, plagen en ruzie, kunnen we gaan kijken naar de groepscultuur de verschillende rollen die voorkomen in pestsituaties: pester, slachtoffer, assistent, versterker, verdediger en buitenstaander. De rollen worden uitgebeeld, getekend en beschreven. De kinderen beseffen dat hoewel we niet allemaal meedoen met pesten, we er wel samen voor zorgen dat het pesten stopt!  

Agenda

Maandag9 januariEerste schooldag 2023
Woensdag11 januariThema-opening op het plein 8.30-8.45 uur
Woensdag 11 januariHoofdluiscontrole
Woensdag18 januariInloop Peuters-Kleuters
Maandag 23 januariMR-vergadering
Ma-vrij30 januari t/m 3 februariInloopweek

“Wij wensen iedereen mooie, gezellige kerstdagen toe en een gezond en gelukkig 2023”

Team OBS Het Avontuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *