Themasluiting ‘Programmeer jezelf!’

Op 24 februari sluiten wij het thema Programeer jezelf af met een tentoonstelling in alle klassen. U bent van harte uitgenodigd om samen met uw kind te komen kijken naar wat de leerlingen allemaal hebben gedaan en geleerd als het gaat om ICT en programmeren. Ook de opa’s en oma’s en tantes en ooms zijn van harte welkom. Er is een tentoonstelling op deze dag en u kunt in alle klassen kijken tussen 14.00 en 15.00 uur. Er is zelfs een prijsvraag met een heuse prijs!

Avond4daagse

Van dinsdag 9 mei t/m vrijdag 12 mei staat de Heemskerkse Avond4Daagse op het programma. Het doel is om met zo’n 50 leerlingen van Het Avontuur mee te lopen. Waarom? Omdat het ontzettend gezellig en gezond is! Maar ook omdat het helemaal past in het thema waar we juist die periode met alle groepen mee bezig zijn. ‘Zweten is Weten’ is het thema over gezondheid en bewegen. Hoe leuk is het dan om met een grote groep van Het Avontuur mee te lopen?

Het is mogelijk 1 van de 4 te laten schieten, ook bij 3 avonden ontvang je al een medaille. Elke avond is er voor onze leerlingen (en ouders) wat lekkers onderweg.

Zet u deze data dus alvast op de kalender? Meer informatie volgt later!

De Ouderraad organiseert bij voldoende deelname de inschrijving voor de 5 km. en verzorging onderweg. Maar bij die voorbereiding kan nog wel wat hulp worden gebruikt. Als u hieraan mee wilt helpen (niet heel veel werk, maar wel zeer gewenst!) kunt u zich melden bij de leerkracht of een berichtje sturen naar: heleen.seubring@ijmare.nl

Activiteiten Voorjaarsvakantie

Volgende week is het voorjaarsvakantie, maar uw kind hoeft zich niet te vervelen. Hier een kort overzicht van een aantal activiteiten.

DJ Producer naar het Talentenlab
Op woensdag 1 maart komt de DJ Producer School naar het TalentenLab in Heemskerk. Kinderen van 7-12 jaar kunnen een gratis workshop volgen. Er zijn twee rondes om 15:00 uur en om 16:00 uur en er is plaats voor 20 kinderen per ronde. Kinderen krijgen een eigen mengpaneel en gaan samen met een dj muziek leren maken. Aanmelden is gratis maar van te voren wel nodig: bij Klantenservice in de bibliotheek of via https://www.bibliotheekijmondnoo…j-worden–.html

KiVa

Het nieuwe thema heet in de onderbouw en de bovenbouw: ‘We helpen elkaar‘.

Dit thema staat in het teken van ‘helpen’. Wanneer dit thema afgelopen is, beschikken de kinderen over middelen en vaardigheden om anderen te helpen. Ze gaan steeds meer de rol van verdediger aannemen. Een verdediger staat niet altijd letterlijk tussen twee partijen in, maar biedt steun in de vorm van kleine gebaren, zoals naast iemand gaan zitten of een hand uitsteken. Naast het oefenen in helpen, besteden we ook aandacht aan het geven van complimenten.   

Inloopweek

In de week 3 april t/m 7 april kunt u weer kijken bij uw kind in de klas. U bent dan elke ochtend welkom van 8.30 uur tot 8.50 uur in de klas van uw kind. We hopen veel ouders te mogen verwelkomen.

De GMR is op zoek naar versterking!  

Ben jij enthousiast en gedreven, bereid tot samenwerking, een goede luisteraar en zit jouw kind op een school van IJmare? Dan zoeken wij jou! Stichting IJmare is namelijk ter versterking op zoek naar kandidaten binnen de oudergeleding van de GMR. Wil jij je verkiesbaar stellen en meepraten over de (beleids)zaken die binnen IJmare spelen? Meld je dan aan of vraag meer informatie op via het volgende mailadres: gmr@IJmare.nl  

De GMR is het overlegorgaan waarin vier ouders en vier personeelsleden mee kunnen denken en praten over het schooloverstijgende beleid van de Stichting, zoals dit door het bestuur uiteen wordt gezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn het financieel beleid en de inzet van het personeel binnen de stichting (formatieplan).  

Waarom zou je je verkiesbaar stellen? Omdat je je kan inzetten voor de scholen, ouders en leerlingen en omdat je invloed kan uitoefenen op het beleid van de Stichting. Meer informatie is ook te verkrijgen bij de GMR‑voorzitter Maaike de Water, bereikbaar via genoemd mailadres.  

Je kunt altijd een GMR-vergadering bijwonen om de sfeer te proeven en te ervaren welke onderwerpen de GMR bespreekt.  

Agenda

Maandag 6 maartStudiedag, kinderen vrij
Woensdag8 maartControle hoofdluis
Maandag 13 maartMR
Dinsdag 21 maartOuderraad
Woensdag 22 maartOpen dag
Woensdag 29 maartGrote Rekendag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *