Thema ‘Kariboe gaat Klassiek!’

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met het nieuwe thema. In dit thema leren kinderen over klassieke muziek, kunst, dans en rap. Hieronder een fotoverslag van groep 7. Elke maandag krijgen kinderen een workshop van een professional. Tijdens deze workshops werken de leerling aan het optreden dat aan het einde van het thema wordt gegeven.

.

Nieuwe verteltassen

Elke woensdagochtend maken vrijwilligers de mooiste verteltassen. Er zijn onlangs weer twee exemplaren aan de collectie toegevoegd. Eén verteltas is gemaakt n.a.v. het boek ‘Boer Boris’. De ander heeft als thema de archeoloog.

Wilt u ook zo’n verteltas mee naar huis om samen met uw kind te lezen en te spelen? Elke woensdag staat er iemand klaar om de tassen uit te lenen. U kunt dan een tas voor één of twee weken mee naar huis nemen.

Oproep!

Ik kom graag in contact met iemand die bij de plaatselijke krant werkt. Welke ouder kent iemand die bij de krant werkt? Zo ja, wilt u me dan mailen? sanne.miedema@ijmare.nl

Uitnodiging sluiting thema

Op 24 april om 10.30 uur sluiten we het thema “Kariboe gaat Klassiek’ af met een optreden van alle kinderen. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken.

U ontvangt hier zo snel mogelijk meer informatie over.

KiVa

In de onderbouw en de bovenbouw heet het thema ’Wat kan ik doen?

    Als je slachtoffer bent van vervelend gedrag kun je daar op verschillende manieren mee omgaan. Als je op een ‘verkeerde’ manier reageert, lokt dit alleen maar meer vervelend gedrag uit. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand heel agressief wordt. Daarom gaan we in dit thema kijken naar manieren waarop jullie kinderen het beste kunnen reageren op vervelend gedrag en naar wie ze toekunnen gaan als er wordt gepest. Door middel van oefeningen ontwikkelingen ze hun assertiviteit, zodat ze voor zichzelf op kunnen komen!  

    Inloopweek

    In de week 3 april t/m 7 april kunt u weer kijken bij uw kind in de klas. U bent in die week elke ochtend welkom van 8.30 uur tot 8.50 uur in de klas van uw kind. We hopen veel ouders te mogen verwelkomen.

    Agenda

    Woensdag 29 maartDe Grote Rekendag
    Maandag t/m vrijdag 3 t/m 7 aprilInloopweek
    Maandag10 april2de paasdag, kinderen vrij
    Dinsdag 11 aprilStudiedag, kinderen vrij
    Maandag 17 aprilHoofdluiscontrole
    Dinsdag & woensdag 18, 19 aprilEindtoets groep 8
    Vrijdag 21 april Koningsspelen
    Donderdag27 april t/m 7 meiMeivakantie

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *